menu22

Kαροτοσαλάτα με φιστίκι Αιγίνης και πορτοκάλι

Λαχταριστή σαλάτα που θα εντυπωσιάσει γευστικά τους καλεσμένους σας.











Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο στον τρίφτη
  • 75 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 90 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μάραθος, τα φυλλαράκια
  • 8 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 65 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο
  • 75 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
  • 25 γρ. χυμός λεμονιού
  • 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 65 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση
  • Μουσκεύουμε τις σταφίδες σ' ένα μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και τις σουρώνουμε.
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από τα φιστίκια, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
  • Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μία ώρα, προσθέτουμε τα φιστίκια και τη σερβίρουμε.

Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο
  • Δοκιμάστε ένα Riesling που θ’ αναδείξει όλο το χαρακτήρα που κρύβει. Τα φιστίκια Αιγίνης, οι οξύτητες πορτοκαλιού και λεμονιού και η δυναμική αίσθηση του φινόκιο, βοηθούν αυτό το κρασί να δείξει όλο του το μεγαλείο στο συνδυασμό με τα συστατικά του πιάτου.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το γνωρίζατε για την κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα;
    Από τις σύγχρονες κλινικές μελέτες που είναι ήδη δημοσιευμένες σε έγκριτα, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά, αποδεικνύεται ότι από την ένταξή της κορινθιακής σταφίδας στην καθημερινή διατροφή υπάρχει σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση, δημιουργείται «ασπίδα» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνεται η «κακή» χοληστερίνη, παρατηρείται θετική επίδραση στην υγεία των καπνιστών και στα πλαίσια μια ισορροπημένης διατροφής δεν υπάρχει καμία αρνητική επίδραση στους διαβητικούς!
    Μάθετε περισσότερα εδώ:
    https://greekraisins.wordpress.com/
    https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
    http://goo.gl/GdRG1R

    ΑπάντησηΔιαγραφή