ΜΕΝΟΥ

Pages

Kαροτοσαλάτα με φιστίκι Αιγίνης και πορτοκάλι

Λαχταριστή σαλάτα που θα εντυπωσιάσει γευστικά τους καλεσμένους σας.











Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο στον τρίφτη
  • 75 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 90 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μάραθος, τα φυλλαράκια
  • 8 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 65 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο
  • 75 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
  • 25 γρ. χυμός λεμονιού
  • 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 65 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση
  • Μουσκεύουμε τις σταφίδες σ' ένα μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και τις σουρώνουμε.
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από τα φιστίκια, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
  • Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μία ώρα, προσθέτουμε τα φιστίκια και τη σερβίρουμε.

Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο
  • Δοκιμάστε ένα Riesling που θ’ αναδείξει όλο το χαρακτήρα που κρύβει. Τα φιστίκια Αιγίνης, οι οξύτητες πορτοκαλιού και λεμονιού και η δυναμική αίσθηση του φινόκιο, βοηθούν αυτό το κρασί να δείξει όλο του το μεγαλείο στο συνδυασμό με τα συστατικά του πιάτου.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου