
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο στον τρίφτη
- 75 γρ. σταφίδα μαύρη
- 90 γρ. φιστίκι Αιγίνης
- 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. μάραθος, τα φυλλαράκια
- 8 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 65 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο
- 75 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
- 25 γρ. χυμός λεμονιού
- 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 65 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τις σταφίδες σ' ένα μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και τις σουρώνουμε.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από τα φιστίκια, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
- Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μία ώρα, προσθέτουμε τα φιστίκια και τη σερβίρουμε.
Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο
- Δοκιμάστε ένα Riesling που θ’ αναδείξει όλο το χαρακτήρα που κρύβει. Τα φιστίκια Αιγίνης, οι οξύτητες πορτοκαλιού και λεμονιού και η δυναμική αίσθηση του φινόκιο, βοηθούν αυτό το κρασί να δείξει όλο του το μεγαλείο στο συνδυασμό με τα συστατικά του πιάτου.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου