ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ ανανά με σοκολάτα και ινδοκάρυδο


Ένα πραγματικά αφράτο και γευστικό κέικ με εξωτικές νότες ανανά και καρύδας που μοσχοβολάει βούτυρο και σοκολάτα. Για τον καφέ ή το τσάι, για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα, για κάθε στιγμή που θέλεις να μοιραστείς κάτι γλυκό με τους αγαπημένους σου.




Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου.
Μερίδες : Για 8-10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά 
  • 250γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 250γρ. ζάχαρη καστανή
  • 5 αβγά μέτρια
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. τρίμμα ινδικής καρύδας + 2 κουτ. σούπας επιπλέον για το τελείωμα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ μαστίχα ή άλλο της επιλογής σας
  • 1 κονσέρβα ανανά σε κομματάκια
  • 100γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • Για το σερβίρισμα και τη διακόσμηση
  • Παγωτό καρύδα ή βανίλια

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και βουτυρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 24Χ30εκ. περίπου. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το τριμμένο ινδοκάρυδο.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το ξύσμα του λεμονιού και τέλος το μείγμα του αλευριού, εναλλάξ με το λικέρ.
  • Αδειάζετε το μείγμα του κέικ στο βουτυρωμένο ταψάκι και μοιράζετε πάνω ομοιόμορφα τα κομματάκια του ανανά και της κουβερτούρας.
  • Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια του κέικ με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
  • Ξεφουρνίζετε το κέικ και αφήνετε να κρυώσει. Το σερβίρετε κόβοντας κομμάτια. Αν θέλετε, τοποθετείτε από μια μπάλα παγωτό δίπλα σε κάθε κομμάτι.

Πηγή - Sweetly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου