¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 500 γρ. ντομάτες σε κύβους + 150 γρ. λιαστές, μουσκεμένες
- 150 γρ. μανιτάρια
- 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 3 κουτ. σούπας ξύδι
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
- και 1 πιπερίτσα καυτερή (αν θέλουμε)
- 60 ml ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
- Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις μισές λιαστές ντομάτες για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, το ξύδι, το κρασί και τον μισό βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
- Πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, και διορθώνουμε το αλάτι. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες λιαστές τομάτες, τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τις χτυπάμε με το σύρμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μια γερή κουταλιά της σούπας μίγμα γιαουρτιού - λιαστής τομάτας και ελάχιστο λάδι.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου