ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντοματόσουπα με βασιλικό

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 500 γρ. ντομάτες σε κύβους + 150 γρ. λιαστές, μουσκεμένες
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • και 1 πιπερίτσα καυτερή (αν θέλουμε)
  • 60 ml ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
  • Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις μισές λιαστές ντομάτες για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, το ξύδι, το κρασί και τον μισό βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε, προσ­θέ­του­με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, και διορθώνουμε το αλάτι. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες λιαστές τομάτες, τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τις χτυπάμε με το σύρμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μια γερή κουταλιά της σούπας μίγμα γιαουρτιού - λιαστής τομάτας και ελάχιστο λάδι.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου