ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιπεριές με πλιγούρι, σταφίδες και καρύδια

Φτιάξτε με ένα διαφορετικό τρόπο τα γεμιστά σας που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.











Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 12 πιπεριές
  • 11/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια, αλατίζουμε ελαφρώς το εσωτερικό τους και τις τρυπάμε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία. Τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το 1 φλιτζάνι από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα 3/4 της ποσότητας της ντομάτας, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες και τα καρύδια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα, ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο με 1 φλιτζάνι βραστό νερό και μαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου