ΜΕΝΟΥ

Pages

Fra Diavolo με φετουτσίνι

Φτιάξτε λαχταριστά ζυμαρικά με σάλτσα από γαρίδες και ντοματάκια.







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 συσκευασία φετουτσίνι
  • 1-2 κιλά γαρίδες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι νερό
  • λίγο μπούκοβο
  • αλάτι

Εκτέλεση
  • Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες.
  • Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα της κάθε γαρίδας και κρατάμε την ουρά και το κεφάλι.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί,τις βάζουμε μέσα και τις τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.
  • Τις γυρνάμε ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ντοματάκια αφαιρώντας το κοτσάνι.
  • Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί.
  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια και το μπούκοβο και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν.
  • Λίγο πριν γίνει η σάλτσα, μόλις δούμε ότι χυλώνει, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το βασιλικό.
  • Ταυτόχρονα βράζουμε τα φετουτσίνι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
  • Ανακατεύουμε τα μυρωδικά αυτά με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Στο σημείο αυτό ρίχνουμε τις τσιγαρσμένες γαρίδες,τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
  • Συνοδεύουμε τη σάλτσα Fra Diavolo με τα φετουτσίνι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου