Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 συσκευασία φετουτσίνι
- 1-2 κιλά γαρίδες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουτί ντοματάκια
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 1 ποτήρι νερό
- λίγο μπούκοβο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες.
- Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα της κάθε γαρίδας και κρατάμε την ουρά και το κεφάλι.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί,τις βάζουμε μέσα και τις τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.
- Τις γυρνάμε ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Μόλις πάρουν χρώμα, βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ντοματάκια αφαιρώντας το κοτσάνι.
- Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια και το μπούκοβο και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν.
- Λίγο πριν γίνει η σάλτσα, μόλις δούμε ότι χυλώνει, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το βασιλικό.
- Ταυτόχρονα βράζουμε τα φετουτσίνι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
- Ανακατεύουμε τα μυρωδικά αυτά με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στο σημείο αυτό ρίχνουμε τις τσιγαρσμένες γαρίδες,τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
- Συνοδεύουμε τη σάλτσα Fra Diavolo με τα φετουτσίνι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου