menu22

Πανακότα βατόμουρο


Εύκολο και γρήγορο γλυκό με εξαιρετικά ζωντανή γεύση







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά

  • Μισό λίτρο γάλα
  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 250 γραμμάρια βατόμουρα πλημένα και πολτοποιημένα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μία βανίλια κάψουλα
  • 100 γραμμάρια λικέρ amaretto

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
  • Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου