ΜΕΝΟΥ

Pages

Περσικό πιλάφι με καστανό ρύζι και κοτόπουλο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
  • 1 ½ φλ. καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄
  • 1 ½ φλ. ζωμό κότας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ξερά βερίκοκα, μουλιασμένα σε μπράντυ
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα (στο χοντρό τρίφτη)
  • ½ φλ τσ. ρεβύθια, βρασμένα
  • ½ ρόδι, τους σπόρους
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • μερικούς σπόρους καρδάμωμο (κακουλέ)
  • 4-5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο.
  • Τρίβουμε καλά το κοτόπουλο με το μίγμα πάπρικας και κανέλας και λίγο αλάτι.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι.
  • Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω στα 5', ανακατεύοντας.
  • Τα αφαιρούμε από το σκεύος, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε μισό λεπτό, κατόπιν το ζωμό, τα βερίκοκα, ψιλοκομμένα, και το καρδάμωμο. Αφήνουμε να βράσει μισοσκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά.
  • Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πιεί το ζουμί του.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ρόδι.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου