¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
- 1 ½ φλ. καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄
- 1 ½ φλ. ζωμό κότας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ξερά βερίκοκα, μουλιασμένα σε μπράντυ
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα (στο χοντρό τρίφτη)
- ½ φλ τσ. ρεβύθια, βρασμένα
- ½ ρόδι, τους σπόρους
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. κανέλα
- μερικούς σπόρους καρδάμωμο (κακουλέ)
- 4-5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο.
- Τρίβουμε καλά το κοτόπουλο με το μίγμα πάπρικας και κανέλας και λίγο αλάτι.
- Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι.
- Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω στα 5', ανακατεύοντας.
- Τα αφαιρούμε από το σκεύος, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε μισό λεπτό, κατόπιν το ζωμό, τα βερίκοκα, ψιλοκομμένα, και το καρδάμωμο. Αφήνουμε να βράσει μισοσκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά.
- Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πιεί το ζουμί του.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ρόδι.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου