menu22

Παϊδάκια γλασέ με κρασί και πετιμέζι


Λαχταριστά παιδάκια για το μεσημεριανό σας.












Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 2 ώρες, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • -20-24 παϊδάκια (2 πλευρές αρνίσιες ολόκληρες)
  • -2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • -1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • -1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • -4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • -1/2 φλιτζάνι πετιμέζι
  • -αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Ανακατεύουμε σε μπολάκι το σκόρδο με τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λαδώνουμε καλά τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με το μείγμα των μυρωδικών. Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και τοποθετούμε τη σχάρα στο κέντρο. Αλατίζουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε σχάρα, πάνω από ταψάκι, με το λίπος προς τα επάνω. 
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε ακόμα 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με πετιμέζι και τα αφήνουμε στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά να γλασαριστούν. Χωρίζουμε με πριονωτό μαχαίρι τα παϊδάκια και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι ατμού και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει περισσέψει στο ταψί.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου