ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαρδέλες σκορδάτες

Μία super συνταγή για τους λάτρεις της σαρδέλας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 8 μικρές φρέσκες σαρδέλες (περίπου 1 κιλό)
  • xοντρό αλάτι
  • ¾ φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Ορεινές Περιοχές
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3-4 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρώντας τα λέπια με ήπιο τρόπο, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
  • Κόβουμε και πετάμε τα κεφάλια και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε μία σχισμή κατά μήκος των κοιλιών.
  • Αφαιρούμε τα εντόσθια και καθαρίζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
  • Πιάνουμε την κορυφή της σπονδυλικής στήλης της κάθε σαρδέλας και την αφαιρούμε με μία γρήγορη κίνηση.
  • Ανοίγουμε όλες τις σαρδέλες, σαν ένα βιβλίο. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για 30 έως 45 δευτερόλεπτα ανά πλευρά, μέχρι να γίνουν αδιαφανείς.
  • Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή σπάτουλα, τις μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του, αλλά όχι να ροδίσει, περίπου 1 λεπτό.
  • Ανανατεύουμε το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
  • Ρίχνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο πάνω από τις σαρδέλες.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου