ΜΕΝΟΥ

Pages

Μανιάτικες, σιγοτηγανισμένες πατάτες

Τραγανές τηγανητές πατάτες όπως τις φτιάχνουν στη Μάνη.








Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
  • Ανορθόδοξος τρόπος, με εξαιρετικό αποτέλεσμα: οι πατάτες γίνονται ιδιαίτερα τραγανές και με μια κρούστα σαν λουκουμάδες. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε όσο πιο ισομεγέθη μπαστουνάκια γίνεται, πάχους 4-5 χλστ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, περίπου 3 εκ. από τον πάτο του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά (για κλίμακα 1-3 γυρίζουμε στο 2 και για κλίμακα 1-12 στο 6). Ρίχνουμε τις πατάτες και «σιγοτηγανίζουμε» για 10-12 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  • Δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά (για κλίμακα 1-3 γυρίζουμε τον διακόπτη στο 2,5 και για κλίμακα 1-12 στο 9) και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν. Δυναμώνουμε πολύ τη φωτιά (για κλίμακα 1-3 γυρίζουμε στο 3 και για κλίμακα 1-12 στο 12) και τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε αμέσως με χοντρό θαλασσινό αλάτι και ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο κ.λπ.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου