ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαλοπούλα γεμιστή με μανιτάρια

Ζουμερή και εύκολη συνταγή για γαλοπούλα ψητή γεμιστή με μανιτάρια







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 8 - 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 315΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 γαλοπούλα(περίπου 5 κιλά)
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού κρουτόν
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κονιάκ
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Καψαλίζουμε τη γαλοπούλα και την πλένουμε πολύ καλά εσωτερικά και εξωτερικά. Στη συνέχεια τη σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Τρίβουμε μέσα στο άνοιγμα της κοιλιάς και του στομαχιού αλεύρι και την ξεπλένουμε.
  • Αφήνουμε τη γαλοπούλα να στραγγίσει καλά και την πασπαλίζουμε μέσα στην κοιλιά αλάτι και πιπέρι.
  • Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε μικρούς κύβους και τους σοτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να ροδίσουν.
  • Αναμειγνύουμε το μείγμα κρεμμυδιών,τα κρουτόν, αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο, μερικές κουταλιές κονιάκ και ½ φλιτζάνι νερό.
  • Γεμίζουμε με το μείγμα την κοιλιά και το στομάχι της γαλοπούλας και ράβουμε το άνοιγμα.
  • Δένουμε τις φτερούγες με το σώμα και τα μπούτια με την ουρά.
  • Βουτάμε ένα τουλπάνι σε βούτυρο,το διπλώνουμε στα τέσσερα και σκεπάζουμε τη γαλοπούλα.
  • Την τοποθετούμε σε ταψί επάνω σε σχάρα.
  • Βάζουμε επάνω αλουμινόχαρτο σαν καπέλο, προσέχουμε ανάμεσα στην επιφάνεια της γαλοπούλας και του αλουμινόχαρτου,να υπάρχει ένα μικρό κενό.
  • Ψήνουμε τη γαλοπούλα σε σιγανό προς μέτριο φούρνο για 4-5 ώρες.
  • Μια ώρα πριν τη βγάλουμε από το φούρνο,βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το τουλπάνι και την περιχύνουμε μια ή δύο φορές με λίγο βούτυρο.
  • Στη διάρκεια του ψησίματος,για να μην καεί η σάλτσα της στο ταψί,ρίχνουμε μερικές κουταλιές νερό.
  • Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή με σαλάτα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου