menu22

Καλαμάρια σοτέ με μαϊντανό και σκόρδο


Μία συνταγή για να φτιάξετε τα καλαμάρια σας που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες- δαχτυλίδια, τα πλοκάμια τα κρατάμε ολόκληρα
  • 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση
  • Στεγώνουμε καλά τα καλαμάρια σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να καπνίσει.
  • Προσθέτουμε προσεκτικά τα καλαμάρια σε ένα ενιαίο στρώμα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Μαγειρεύουμε, γυρνώντας συχνά τα καλαμάρια, μέχρι να ψηθούν, περίπου 1-2 λεπτά (μην ψηθούν πολύ).
  • Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, και σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου