
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες- δαχτυλίδια, τα πλοκάμια τα κρατάμε ολόκληρα
- 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
- Στεγώνουμε καλά τα καλαμάρια σε απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να καπνίσει.
- Προσθέτουμε προσεκτικά τα καλαμάρια σε ένα ενιαίο στρώμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε, γυρνώντας συχνά τα καλαμάρια, μέχρι να ψηθούν, περίπου 1-2 λεπτά (μην ψηθούν πολύ).
- Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, και σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου