ΜΕΝΟΥ

Pages

Κυκλαδίτικη φασολάδα με λιαστές ντομάτες, πορτοκάλι και μυζήθρα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 1 βράδυ, Μαγείρεμα 1 ώρα & 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Κλασική φασολάδα που θα σας ξετρελάνει. Η μυζήθρα, στοιχείο παράδοσης της Κυκλαδίτικης γαστρονομίας, ταιριάζει πάρα πολύ με τα φασόλια και τις λιαστές ντομάτες.

Συστατικά
  • 300 γρ. ψιλά φασόλια, μουλιασμένα από το βράδυ
  • 1 καρότο, χοντροτριμμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, διατηρημένες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 - 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη, ή 1½ κουτ. γλυκού ξερή
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 -1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 120 γρ. φρέσκια μυζήθρα, θρυμματισμένη

Τρόπος παρασκευής
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια, την καυτερή πιπεριά, το κρεμμύδι και 1.200 ml νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε για άλλα 50 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. 
  • Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μια κουτάλα της σούπας από τη φασολάδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη μαντζουράνα και το ξύσμα. 
  • Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη φασολάδα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε και σκορπίζουμε σε κάθε πιάτο μυζήθρα.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου