¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 1 βράδυ, Μαγείρεμα 1 ώρα & 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Κλασική φασολάδα που θα σας ξετρελάνει. Η μυζήθρα, στοιχείο παράδοσης της Κυκλαδίτικης γαστρονομίας, ταιριάζει πάρα πολύ με τα φασόλια και τις λιαστές ντομάτες.
Συστατικά
- 300 γρ. ψιλά φασόλια, μουλιασμένα από το βράδυ
- 1 καρότο, χοντροτριμμένο
- 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 150 γρ. λιαστές ντομάτες, διατηρημένες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 1/2 - 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
- 3 κουτ. σούπας φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη, ή 1½ κουτ. γλυκού ξερή
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1/2 -1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 120 γρ. φρέσκια μυζήθρα, θρυμματισμένη
Τρόπος παρασκευής
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια, την καυτερή πιπεριά, το κρεμμύδι και 1.200 ml νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε για άλλα 50 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μια κουτάλα της σούπας από τη φασολάδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη μαντζουράνα και το ξύσμα.
- Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη φασολάδα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε και σκορπίζουμε σε κάθε πιάτο μυζήθρα.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου