
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 400 γρ. πένες
- 3 κουτ. σούπας λάδι
- 150 γρ. παντσέτα ή μπέικον
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 450 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε την παντσέτα (ή το μπέικον) με την καυτερή πιπεριά και το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά περίπου. Τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε μαζί με το τριμμένο τυρί.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου