
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για τις τηγανίτες:
- 1/3 φλ ζάχαρη
- 1/3 φλ σκόνη κακάο
- 1/3 φλ καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 φλ αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλ γάλα πλήρες
- 1/2 φλ βουτυρόγαλα χαμηλών λιπαρών
- 2 μεγάλα αβγά
- 3 1/2 κ.σ. φυτικό λάδι
- 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- λίγο βούτυρο, για το τηγάνι
- μπανάνα, τεμαχισμένη, για γαρνιτούρα
- ξηροί καρποί, για γαρνιτούρα
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
- 225 γρ σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος, μαύρη, ό,τι προτιμάμε)
- 1 φλ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το κακάο.
- Ρίχνουμε τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μπέικιν σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, το βουτυρόγαλα, τα αβγά, το λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και χτυπάμε να ανακατευτούν (δεν χτυπάμε πολύ, η ζύμη μας να έχει σβώλους).
- Βουτυρώνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε 1/4 ζύμης τη φορά στο τηγάνι.
- Απλώνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες, για 1 λεπτό.
- Γυρνάμε από την άλλη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Περιχύνουμε της τηγανίτες μας με σάλτσα σοκολάτας, γαρνίρουμε με κομμάτια μπανάνς και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και τις σερβίρουμε ζεστές.
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
- Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα πάνω στις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Αν προτιμάμε πιο αραιή σύσταση, προσθέτουμε κι άλλη ζεστή κρέμα.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου