ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανίτες σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας, μπανάνες και ξηρούς καρπούς

Μία φανταστική συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για τις τηγανίτες:
  • 1/3 φλ ζάχαρη
  • 1/3 φλ σκόνη κακάο
  • 1/3 φλ καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ γάλα πλήρες
  • 1/2 φλ βουτυρόγαλα χαμηλών λιπαρών
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 3 1/2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγο βούτυρο, για το τηγάνι
  • μπανάνα, τεμαχισμένη, για γαρνιτούρα
  • ξηροί καρποί, για γαρνιτούρα

Για τη σάλτσα σοκολάτας:
  • 225 γρ σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος, μαύρη, ό,τι προτιμάμε)
  • 1 φλ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το κακάο.
  • Ρίχνουμε τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μπέικιν σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, το βουτυρόγαλα, τα αβγά, το λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και χτυπάμε να ανακατευτούν (δεν χτυπάμε πολύ, η ζύμη μας να έχει σβώλους).
  • Βουτυρώνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε 1/4 ζύμης τη φορά στο τηγάνι.
  • Απλώνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες, για 1 λεπτό.
  • Γυρνάμε από την άλλη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει.
  • Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  • Περιχύνουμε της τηγανίτες μας με σάλτσα σοκολάτας, γαρνίρουμε με κομμάτια μπανάνς και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και τις σερβίρουμε ζεστές.

Για τη σάλτσα σοκολάτας:
  • Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα πάνω στις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αν προτιμάμε πιο αραιή σύσταση, προσθέτουμε κι άλλη ζεστή κρέμα.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου