ΜΕΝΟΥ

Pages

Πανακότα καρύδας με σάλτσα μανταρίνι


Μία ελαφριά πρόταση που θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : Γιώργος Παπαδόπουλος.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 200 ml ΑRLA κρέμα γάλακτος με 36%  λιπαρά
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 5 φύλλα ζελατίνης
Για την σάλτσα μανταρίνι
  • ½ φύλλο ζελατίνης
  • 500 γρ. χυμό μανταρίνι
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 6 γρ. αγάρ αγάρ
  • 2 γρ. αλάτι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε το γάλα καρύδας με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τις μουλιασμένες σε κρύο νερό ζελατίνες και τις ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Αφήνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω σε ένα μπολ με πάγο να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου, για 2 λεπτά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί. Ενσωματώνουμε στην κρέμα τη σαντιγί και ανακατέβουμε απαλά.
  • Γεμίζουμε με την πανακότα τις μικρές φόρμες σιλικόνης και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.

Για τη σάλτσα μανταρίνι:
  • Λιώνουμε τη ζελατίνη για 5 λεπτά σε κρύο νερό.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό μανταρίνι, τη ζάχαρη, το αγαρ αγαρ και την γλυκόζη. Bράζουμε για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε μέσα τις ζελατίνες και όταν λιώσουν ρίχνουμε το αλάτι και περνάμε τη σάλτσα από σινουά. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 45 λεπτά. Έπειτα τη χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να αφρατέψει.
  • Ξεφορμάρουμε την πανακότα και σερβίρουμε με τη σάλτσα από μανταρίνι. Στολίζουμε με φυλλαράκια δυόσμου.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου