ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια

Λαχταριστή πρόταση για μία μοναδική σούπα μανιταριών

Μια πολύ όμορφη σούπα βελούδινη.. Από τις πιο ωραίες και νόστιμες. Δεν χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος αλλά γάλα και αυτό είναι αρκετό για να δώσει μια υπέροχη υφη..



Συνταγή :  Άκης Πετρετζίκης
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 3 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 φέτες μπέικον για σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Κόβουμε κάθετα σε φέτες τα κρεμμύδια μας.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα και μία πρέζα ζάχαρη για να τα βοηθήσουμε να καραμελώσουν.
  • Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο το οποίο θα αφαιρέσουμε αργότερα. Σβήνουμε τα κρεμμύδια με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
  • Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα μέσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα δενδρολίβανα που έχουμε βάλει μέσα.
  • Χτυπάμε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ (ή σε ένα μίξερ λίγη λίγη ποσότητα τη φορά) και όση ώρα χτυπάμε αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε και λίγο νερό μέσα και μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε βάλει να κάψει σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το μπέικον και από τις 2 πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
  • Σερβίρουμε την σούπα μας με το ψιλοκομμένο μπέικον.

Tip
  • Στις σούπες προτιμάμε τα λευκά κρεμμύδια και όχι τα πολύ κόκκινα γιατί έχουν πιο ζαχαρένια γεύση!

Πηγή - Άκης Πετρετζίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου