
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 60 ml γάλα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι και ρίγανη ξερή
- 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες χωρίς πολλή υγρασία
- 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
- 250 γρ κατσικίσιο τυρί
- 5 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
- ρίγανη, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200οC και τοποθετούμε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση. Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 1 εκ
- Λαδώνουμε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Απλώνουμε ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 10’-12’ μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου