ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπαγκέτα στην τοστιέρα με κοτόπουλο, πέστο και προβολόνε (tostato)

Λαχταριστή μπαγκέτα για όλες τις ώρες.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : Για 1 τοστ.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το κοτόπουλο
  • 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φέτες 2 εκ.
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το πέστο
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα ρόκας
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 4 φύλλα δυόσμο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας κουκουνάρι ή αμύγδαλο
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα κομμένη σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
Για το τοστ
  • 1 μπαγκέτα φρέσκια κομμένη στη μέση κατά μήκος
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 6 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
  • 8 φέτες προβολόνε κομμένες στη μέση

Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε καλά περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ετοιμάζουμε το πέστο: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη αλοιφή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Βάζουμε το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας και αλείφουμε τη μία πλευρά του με τη μαγιονέζα. Στη συνέχεια αλείφουμε με λίγο από το πέστο και απλώνουμε το κοτόπουλο κατά μήκος της μπαγκέτας.
  • Βάζουμε πάνω στο κοτόπουλο ξανά λίγο από το πέστο και πασπαλίζουμε με τις ελιές. Απλώνουμε το τυρί πάνω στο κοτόπουλο και κλείνουμε το σάντουιτς με το άλλο κομμάτι του ψωμιού. Αν η τοστιέρα δεν χωρά ολόκληρη την μπαγκέτα, την κόβουμε σε ανάλογα κομμάτια.
  • Ψήνουμε το τοστ μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχει πάρει καλό χρώμα το ψωμί. Σερβίρουμε αμέσως με σαλάτα ή λίγα ζυμαρικά, στα οποία προσθέτουμε όσο πέστο μας έχει περισσέψει.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου