ΜΕΝΟΥ

Pages

Νουντλς με miso

Τα ουντόν (νούντλς) σιγοβράζονται µε χοιρινό, αυγά και µανιτάρια σε έναν πλούσιο νόστιµο ζωµό miso!







Συνταγή : γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 400 γρ. αποξηραμένα νουντλς ουντόν (ή φρέσκα σε πακετάκια σε κενό αέρος) ή άλλα της αρεσκείας μας *
  • 1,8 λίτρα dashi ή άλλος ζωμός που έχουμε διαθέσιμο
  • 175 ml miso (πάστα από φασόλια σόγιας που έχει «ζυμωθεί» με την προσθήκη ενός είδους μύκητα) κόκκινο ή όποιο άλλο βρούμε (υπάρχουν διάφορα είδη με ελαφρά διαφορετική γεύση, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο βρούμε) *
  • 125 ml μίριν *
  • 250 γρ. χοιρινή σπάλα, σε πολύ λεπτές φέτες (0,5 εκ.)
  • 120 γρ. φύλλα κινέζικου λάχανου, κομμένα σε καρέ 2 εκ.
  • 120 γρ. μανιτάρια σιτάκε (σε ορισμένα «γκουρμέ» μανάβικα) ή πορτομπέλο σε φέτες
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγώνια σε κομμάτια 5 εκ.
  • 4 αυγά

*σε καταστήµατα µε ασιατικά τρόφιµα


Εκτέλεση
  • Προετοιμάζουμε τα ουντόν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Χτυπάμε στον πολυκόφτη ή στο μπλέντερ (σε δόσεις, αν χρειαστεί) το dashi, το miso και το μίριν. Τα χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βάζουμε μια κατσαρόλα άδεια σε δυνατή φωτιά και, μόλις ζεσταθεί πολύ καλά, την αποσύρουμε. Βάζουμε τα νουντλς στον πάτο της καυτής κατσαρόλας.
  • Βάζουμε από πάνω το χοιρινό, το κινέζικο λάχανο, τα σιτάκε, τα λευκά μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε στην καυτή κατσαρόλα και το μείγμα με το dashi.
  • Σκεπάζουμε την καυτή κατσαρόλα και τη βάζουμε στο μάτι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, σπάμε τα αυγά μέσα στο φαγητό, προσέχοντας να μη διαλυθεί ο κρόκος. Σκεπάζουμε πάλι και ποσάρουμε τα αυγά, σιγοβράζοντας για 3 ακόμη λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου