
Συνταγή : γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 400 γρ. αποξηραμένα νουντλς ουντόν (ή φρέσκα σε πακετάκια σε κενό αέρος) ή άλλα της αρεσκείας μας *
- 1,8 λίτρα dashi ή άλλος ζωμός που έχουμε διαθέσιμο
- 175 ml miso (πάστα από φασόλια σόγιας που έχει «ζυμωθεί» με την προσθήκη ενός είδους μύκητα) κόκκινο ή όποιο άλλο βρούμε (υπάρχουν διάφορα είδη με ελαφρά διαφορετική γεύση, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο βρούμε) *
- 125 ml μίριν *
- 250 γρ. χοιρινή σπάλα, σε πολύ λεπτές φέτες (0,5 εκ.)
- 120 γρ. φύλλα κινέζικου λάχανου, κομμένα σε καρέ 2 εκ.
- 120 γρ. μανιτάρια σιτάκε (σε ορισμένα «γκουρμέ» μανάβικα) ή πορτομπέλο σε φέτες
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγώνια σε κομμάτια 5 εκ.
- 4 αυγά
*σε καταστήµατα µε ασιατικά τρόφιµα
Εκτέλεση
- Προετοιμάζουμε τα ουντόν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη ή στο μπλέντερ (σε δόσεις, αν χρειαστεί) το dashi, το miso και το μίριν. Τα χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βάζουμε μια κατσαρόλα άδεια σε δυνατή φωτιά και, μόλις ζεσταθεί πολύ καλά, την αποσύρουμε. Βάζουμε τα νουντλς στον πάτο της καυτής κατσαρόλας.
- Βάζουμε από πάνω το χοιρινό, το κινέζικο λάχανο, τα σιτάκε, τα λευκά μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε στην καυτή κατσαρόλα και το μείγμα με το dashi.
- Σκεπάζουμε την καυτή κατσαρόλα και τη βάζουμε στο μάτι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, σπάμε τα αυγά μέσα στο φαγητό, προσέχοντας να μη διαλυθεί ο κρόκος. Σκεπάζουμε πάλι και ποσάρουμε τα αυγά, σιγοβράζοντας για 3 ακόμη λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου