¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 1 άτομο.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1/2 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί
- λάδι
- 80 γρ. νιβατό (λευκό, αλειφώδες θεσσαλικό τυρί - σε ορισμένα μπακάλικα- εναλλακτικά βάζουμε κατίκι)
- 5-6 λεπτές ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
- 120 γρ. φέτες από σαλάμι Λευκάδας
- 2 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
Τρόπος παρασκευής
- Ανοίγουμε τη φραντζόλα και αφαιρούμε λίγη ψίχα από το εσωτερικό της.
- Αλείφουμε το εσωτερικό της μιας πλευράς με λάδι και μία πλούσια στρώση νιβατού και από πάνω βάζουμε τις ροδέλες της ντομάτας και απλώνουμε τις φέτες από το σαλάμι Λευκάδας.
- Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας με το ελαιόλαδο και το θυμάρι, απλώνουμε στο εσωτερικό της άλλης πλευράς του ψωμιού και κλείνουμε το σάντουιτς.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου