ΜΕΝΟΥ

Pages

Χωριάτικο με σαλάμι Λευκάδας, νιβατό και πελτέ

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 1 άτομο.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Στα δικά μας σάντουιτς χρησιμοποιούμε εμβληματικά προϊόντα της χώρας όπως το σαλάμι Λευκάδας και το νιβατό.

Υλικά
  • 1/2 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί
  • λάδι
  • 80 γρ. νιβατό (λευκό, αλειφώδες θεσσαλικό τυρί - σε ορισμένα μπακάλικα- εναλλακτικά βάζουμε κατίκι)
  • 5-6 λεπτές ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
  • 120 γρ. φέτες από σαλάμι Λευκάδας
  • 2 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο

Τρόπος παρασκευής
  • Ανοίγουμε τη φραντζόλα και αφαιρούμε λίγη ψίχα από το εσωτερικό της. 
  • Αλείφουμε το εσωτερικό της μιας πλευράς με λάδι και μία πλούσια στρώση νιβατού και από πάνω βάζουμε τις ροδέλες της ντομάτας και απλώνουμε τις φέτες από το σαλάμι Λευκάδας. 
  • Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας με το ελαιόλαδο και το θυμάρι, απλώνουμε στο εσωτερικό της άλλης πλευράς του ψωμιού και κλείνουμε το σάντουιτς.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου