menu22

Σκουμπρί ριγανάτο με πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού

Φανταστική συνταγή για να φτιάξετε το μεσημεριανό σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 80΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες μικρές (baby)
  • χοντρό αλάτι
  • 1 φλ γιαούρτι πλήρες
  • 1 κ.γ. (ή παραπάνω) φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. λευκό ξίδι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και λιωμένες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο (χωρισμένες)
  • 4 φιλέτα σκουμπρί με την πέτσα τους
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • θαλασσινό αλάτι σε νιφάδες

Εκτέλεση
  • Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό ώστε να τις καλύψει και αλατίζουμε.
  • Τις βράζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 10-12 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις πιέζουμε ελαφρά με το κάτω μέρος μιας κούπας.
  • Προσθέτουμε σκόρδο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 10-12 λεπτά.
  • Τρίβουμε τα φιλέτα του ψαριού από την πλευρά του δέρματος με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Τα βάζουμε με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω από πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνει η πέτσα τραγανή, 10-12 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε ρίγανη και ξύσμα λεμονιού.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα με σάλτσα γιαουρτιού και από πάνω πατάτες και το ψάρι.
  • Πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου