
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 80΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες μικρές (baby)
- χοντρό αλάτι
- 1 φλ γιαούρτι πλήρες
- 1 κ.γ. (ή παραπάνω) φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. λευκό ξίδι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και λιωμένες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο (χωρισμένες)
- 4 φιλέτα σκουμπρί με την πέτσα τους
- 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- θαλασσινό αλάτι σε νιφάδες
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό ώστε να τις καλύψει και αλατίζουμε.
- Τις βράζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 10-12 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις πιέζουμε ελαφρά με το κάτω μέρος μιας κούπας.
- Προσθέτουμε σκόρδο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 10-12 λεπτά.
- Τρίβουμε τα φιλέτα του ψαριού από την πλευρά του δέρματος με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Τα βάζουμε με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω από πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνει η πέτσα τραγανή, 10-12 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε ρίγανη και ξύσμα λεμονιού.
- Σερβίρουμε σε πιάτα με σάλτσα γιαουρτιού και από πάνω πατάτες και το ψάρι.
- Πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου