
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 65΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1440 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
- 1/4 φλ νερό
- 2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
- 1 1/2 κ.σ. φυτικό λάδι
- 1/2 φλ χυμός ανανά
- 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, λιωμένο
- 1/2 φλ σάλτσα σόγιας
- 1/4 φλ καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κ.γ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Πλένουμε τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε καλά.
- Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το φυτικό λάδι και πασπαλίζουμε με 1/4 κ.γ. πιπέρι.
- Τις βάζουμε σε ένα ταψί, χωρίς να ακουμπάει η μια με την άλλη.
- Τις ψήνουμε, γυρνώντας το ταψί συχνά, για 45-50 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το χυμό ανανά, τη καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ.
- Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το καλαμποκάλευρο με 1 κ.σ. νερό.
- Προσθέτουμε το μείγμα στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει σιροπιαστή, για 5 λεπτά.
- Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου