menu22

Τραγανές φτερούγες κοτόπουλο τεριγιάκι


Τραγανές φτερούγες που θα σας ξετρελάνουν








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 65΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά

  • 1440 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 1/4 φλ νερό
  • 2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
  • 1 1/2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1/2 φλ χυμός ανανά
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, λιωμένο
  • 1/2 φλ σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλ καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  • Πλένουμε τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε καλά.
  • Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το φυτικό λάδι και πασπαλίζουμε με 1/4 κ.γ. πιπέρι.
  • Τις βάζουμε σε ένα ταψί, χωρίς να ακουμπάει η μια με την άλλη.
  • Τις ψήνουμε, γυρνώντας το ταψί συχνά, για 45-50 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το χυμό ανανά, τη καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ.
  • Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το καλαμποκάλευρο με 1 κ.σ. νερό.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει σιροπιαστή, για 5 λεπτά.
  • Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου