ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψαρονέφρι με σάλτσα από ντοματάκια και πορτοκάλι

Ντομάτα μαζί με πορτοκάλι; Δοκιμάστε το και θα δείτε...








Συνταγή : Γαστρονόμος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο 20΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • περίπου 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
  • 150 ml λευκό κρασί
  • ολόκληρα ντοματάκια από 1/2 κονσέρβα, πολτοποιημένα (ή 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, στην εποχής της)
  • χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο το κρέας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο, το γυρνάμε 1-2 φορές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τις ντομάτες. 
  • Προσθέτουμε αλάτι και το θυμάρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας και η σάλτσα να δέσει κάπως. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με Ταιριάζει θαυμάσια ένα λευκό ρύζι, κατά προτίμηση basmati ή jasmin. Οι πατατοφάγοι θα το συνοδεύσουν με πατάτες τηγανητές.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου