
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 55΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ ζυμαρικά
- 1 κρεμμύδι, κομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 160 γρ τόνος
- 400 γρ ντομάτες, κομμένες
- 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
- 100 γρ τσένταρ, τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο απ' ό,τι αναφέρεται στο πακέτο.
- Σουρώνουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι ή το νερό της κονσέρβας, τον ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.
- Απλώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε για 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου