Ένα φαγητό χορταστικό με πλούσια γεύση για το μεσημεριανό σας
Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Προετοιμασία : 15 λεπτά
Αναμονή : 6-8 ώρες
Μαγείρεμα : 2 ώρες
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 με 5 άτομα
- 1 κιλό κρέας χοιρινό από μπούτι ή οποιοδήποτε άπαχο κομμάτι κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
- 2 κουτ. σούπας σπόρους κόλιαντρο θρυματισμένους στο πολυμιξεράκι
- 2 ξυλαράκια κανέλας
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι σε κόκκους
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε σε σκεύος με καπάκι το κρέας με το κόλιαντρο, την κανέλα, το πιπέρι και το κρασί, φροντίζοντας να σκεπάζονται ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια.
- Αφήνουμε το κρέας όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
- Την επόμενη ημέρα, σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού από τη μαρινάδα και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα.
- Ροδίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια το σβήνουμε με τη μαρινάδα του.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
- Σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες στον ατμό, πουρέ καρότου ή ρύζι.
Tip:
- Αντί για χοιρινό, μπορούμε να μαγειρέψουμε με τον ίδιο τρόπο κοτόπουλο, κουνέλι ή και μοσχάρι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου