ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινό κρασάτο με κόλιαντρο


Ένα φαγητό χορταστικό με πλούσια γεύση για το μεσημεριανό σας

Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Προετοιμασία : 15 λεπτά
Αναμονή : 6-8 ώρες
Μαγείρεμα : 2 ώρες






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 με 5 άτομα
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό από μπούτι ή οποιοδήποτε άπαχο κομμάτι κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
  • 2 κουτ. σούπας σπόρους κόλιαντρο θρυματισμένους στο πολυμιξεράκι
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι σε κόκκους
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε σε σκεύος με καπάκι το κρέας με το κόλιαντρο, την κανέλα, το πιπέρι και το κρασί, φροντίζοντας να σκεπάζονται ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια. 
  • Αφήνουμε το κρέας όλη τη νύχτα στο ψυγείο. 
  • Την επόμενη ημέρα, σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού από τη μαρινάδα και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. 
  • Ροδίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια το σβήνουμε με τη μαρινάδα του. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει εντελώς. 
  • Σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες στον ατμό, πουρέ καρότου ή ρύζι.

Tip: 
  • Αντί για χοιρινό, μπορούμε να μαγειρέψουμε με τον ίδιο τρόπο κοτόπουλο, κουνέλι ή και μοσχάρι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου