ΜΕΝΟΥ

Pages

Δίπλες



Μία χριστουγεννιάτικη συνταγή για δίπλες που δεν πρέπει να λείψει από κανένα σπίτι


Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό ολόκληρο και επιπλέον 2 κρόκους
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 30 ml κονιάκ
  • 240 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 5 κ.γ. κανέλα σκόνη για το γαρνίρισμα
  • 5 κ.σ. μέλι για το γαρνίρισμα
  • 5 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη για το γαρνίρισμα


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε νέα μπολ ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι, το βούτυρο, το 1 ολόκληρο αυγό και τους 2 κρόκους, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Η ζύμη μας θα πρέπει να γίνει σφιχτή.
  • Στη συνέχεια σε μια καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο. Κόβουμε το φύλλο μας σε μακριές λουρίδες που τους δίνουμε διάφορα σχήματα, όπως φιογκάκια, η τα δένουμε κόμπο.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι να κάψει καλά και τοποθετούμε μέσα τις δίπλες να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
  • Περιχύνουμε τις δίπλες μας με μέλι και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλλα. 
  • Οι δίπλες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

Πηγή - Δίπλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου