Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 45 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό ολόκληρο και επιπλέον 2 κρόκους
- 15 γρ. ζάχαρη
- 30 ml κονιάκ
- 240 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 5 κ.γ. κανέλα σκόνη για το γαρνίρισμα
- 5 κ.σ. μέλι για το γαρνίρισμα
- 5 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη για το γαρνίρισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε νέα μπολ ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι, το βούτυρο, το 1 ολόκληρο αυγό και τους 2 κρόκους, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Η ζύμη μας θα πρέπει να γίνει σφιχτή.
- Στη συνέχεια σε μια καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο. Κόβουμε το φύλλο μας σε μακριές λουρίδες που τους δίνουμε διάφορα σχήματα, όπως φιογκάκια, η τα δένουμε κόμπο.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι να κάψει καλά και τοποθετούμε μέσα τις δίπλες να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
- Περιχύνουμε τις δίπλες μας με μέλι και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλλα.
- Οι δίπλες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Πηγή - Δίπλες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου