ΜΕΝΟΥ

Pages

Πικάντικες φλογέρες




Ενα εύκολο ορεκτικό για όλη την παρέα

Χρόνος Προετοιμασίας : 40'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 5 λουκάνικα Φρανκφούρτης μόνο τη γέμιση τους
  • 15 βερίκοκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα
  • 8 φύλλο κρούστας
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κ.γ. σουσάμι
  • 4 κ.γ. πάπρικα για την πάστα και επιπλέον 2 κ.γ. για το πασπάλισμα του φύλλου
  • 30 ml. ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. κάρδαμο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • 5 γρ. σκόνη τζίντζερ ( 1 κ.γ.)
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Για την πικάντικη πάστα:
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πάρει χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το γαρύφαλλο, το κάρδαμο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν, αλάτι και πιπέρι. 
  • Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό. 
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.  επεξεργαζόμαστε μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. 
  • Βάζουμε την πάστα σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.
~ # ~
  • Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τη γέμιση του λουκάνικου με τα βερίκοκκα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας, το καλύπτουμε με ένα ακόμη φύλλο και τα κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια 10*15 εκ. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 1/2 κ.γ. απο την πάστα και το αλέιφουμε.
  • Παίρνουμε 1 κ.γ. απο το μίγμα του λουκάνικου και το πλάθουμε σε ένα πολύ λεπτό μπαστουνάκι. Τοποθετούμε το μπαστουνάκι στο κομμάτι του φύλλου και το τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια φύλλου.
  • Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε κάθε φλογέρα με λίγο αυγό ώστε να πάρει χρώμα όταν ψηθεί. Πασπαλίζουμε τις φλογέρες με σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για 15-18 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Δύο λεπτά πρίνβ τις βγάλουμε απο το φούρνο τις πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
  • Βγάζουμε τις φλογέρες απο το φούρνο και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου