ΜΕΝΟΥ

Pages

Μίνι σουφλέ ροκφόρ


Μοναδικά ορεκτικά για το εορταστικό σας τραπέζι


Χρόνος Προετοιμασίας : 35'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη





 ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 ml. γάλα
  • 3 αυγά χωριστά οι κρόκοι απο τα ασπράδια
  • 75 γρ. ροκφορ θρυμματισμένο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Αλείφουμε με βούτυρο 4 μικρά πυρίμαχα μπολάκια ή ένα μεγάλο.
  • Βάζουμε το γάλα το αλεύρι, και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να πήζει το μίγμα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τους κρόκους αυγού και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Μοιράζουμε το μίγμα στα 4 μπολάκια ή το βάζουμε στο μεγάλο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστά.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου