ΜΕΝΟΥ

Pages

Λιγκουινι με κιμά & δαμάσκηνα

Μία φαντασική πρόταση από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

Ημέρα προβολής 01/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 250 γρ. ντομάτα
  • 40 γρ. σόγια σος
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
  • Αλάτι-πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. 
  • Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τη ντομάτα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς, για 1-2 λεπτά, για να μην πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τον κιμά, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και την καπνιστή πάπρικα. Σβήνουμε με τη σόγια. Ρίχνουμε τη ντομάτα, σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά για 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, να μαγειρευτεί.
  • Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος δένουμε με μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου