Μία φαντασική πρόταση από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 01/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
Ημέρα προβολής 01/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 250 γρ. ντομάτα
- 40 γρ. σόγια σος
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 100 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
- Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τη ντομάτα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς, για 1-2 λεπτά, για να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τον κιμά, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και την καπνιστή πάπρικα. Σβήνουμε με τη σόγια. Ρίχνουμε τη ντομάτα, σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά για 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, να μαγειρευτεί.
- Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος δένουμε με μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου