ΜΕΝΟΥ

Pages

Φασόλια βελουτέ με αντζούγιες


Μία μοναδική συνταγή έκπληξη











 

Συνταγή : MIME.COM
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 8-10 ώρες, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά

  • 500 γρ. φασόλια μέτρια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για συνοδευτικό
  • 6 φιλέτα αντζούγιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
  • 3 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


Eκτέλεση
  • Eχουμε μουλιάσει τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα.
  • Tα βράζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Tα πολτοποιούμε και τα ξαναζεσταίνουμε.
  • Για το συνοδευτικό, ρίχνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αντζούγιες και την καυτερή πιπεριά, σβήνουμε με το ξίδι και μετά 5 λεπτά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε βάζοντας στην επιφάνεια της σούπας λίγη από την πάστα αντζούγιας που ετοιμάσαμε.

Tip:
  • Αυτήν τη συνταγή, μπορούμε να την κάνουμε και με πιο μικρά φασόλια ή με έτοιμη κονσέρβα φασολιών αν δεν έχουμε χρόνο να τα προετοιμάσουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου