Μία μοναδική συνταγή έκπληξη
Συνταγή : MIME.COM
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 8-10 ώρες, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 500 γρ. φασόλια μέτρια
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1 καρότο κομμένο σε φέτες
- 2 κλωναράκια σέλινο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 πιπεριά καυτερή
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για συνοδευτικό
- 6 φιλέτα αντζούγιας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
- 3 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση
- Eχουμε μουλιάσει τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα.
- Tα βράζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μαλακώσουν.
- Tα πολτοποιούμε και τα ξαναζεσταίνουμε.
- Για το συνοδευτικό, ρίχνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αντζούγιες και την καυτερή πιπεριά, σβήνουμε με το ξίδι και μετά 5 λεπτά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε βάζοντας στην επιφάνεια της σούπας λίγη από την πάστα αντζούγιας που ετοιμάσαμε.
Tip:
- Αυτήν τη συνταγή, μπορούμε να την κάνουμε και με πιο μικρά φασόλια ή με έτοιμη κονσέρβα φασολιών αν δεν έχουμε χρόνο να τα προετοιμάσουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου