ΜΕΝΟΥ

Pages

Βελούδινη κρέμα κάστανου


Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτική κρέμα κάστανο με βελούδινη υφή

Απαιτούμενος χρόνος : 30 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη
  • 1 φλιτζάνι (250 ml) κρέμα γάλακτος, συν έξτρα για το σερβίρισμα
  • 100 ml γάλα
  • 1 κονσέρβα πουρέ κάστανου εμπορίου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας amaretto
  • 6 ολόκληρα κάστανα (μαρον γκλασε)


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Τοποθετήστε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη ζελατίνη. 
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει υδρατμούς. 
  • Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα κρέμας μέσα στη ζελατίνη και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίξτε υπόλοιπο μίγμα κρέμας ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζετε τον πουρέ κάστανου, τη βανίλια και αμαρέτο στο μούλτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. 
  • Στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα πουρέ με το μείγμα κρέμας γάλακτος. 
  • Χωρίστε το μείγμα σε έξι φορμάκια πανακότας και βάζετε στο ψυγείο για 4- 6 ώρες ή για όλη τη διάρκεια της νύχτας.
  • Για να σερβίρετε, βυθίστε τα καλούπια σε λίγο ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. 
  • Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε το φορμάκι σε πιάτο και χτυπάτε ελαφρά για να ξεκολλήσει. 
  • Ραντίζετε με λίγο κρέμα γάλακτος και κάστανα μαρον γλασε.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου