Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτική κρέμα κάστανο με βελούδινη υφή
Απαιτούμενος χρόνος : 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη
- 1 φλιτζάνι (250 ml) κρέμα γάλακτος, συν έξτρα για το σερβίρισμα
- 100 ml γάλα
- 1 κονσέρβα πουρέ κάστανου εμπορίου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας amaretto
- 6 ολόκληρα κάστανα (μαρον γκλασε)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Τοποθετήστε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη ζελατίνη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει υδρατμούς.
- Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα κρέμας μέσα στη ζελατίνη και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίξτε υπόλοιπο μίγμα κρέμας ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζετε τον πουρέ κάστανου, τη βανίλια και αμαρέτο στο μούλτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
- Στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα πουρέ με το μείγμα κρέμας γάλακτος.
- Χωρίστε το μείγμα σε έξι φορμάκια πανακότας και βάζετε στο ψυγείο για 4- 6 ώρες ή για όλη τη διάρκεια της νύχτας.
- Για να σερβίρετε, βυθίστε τα καλούπια σε λίγο ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε το φορμάκι σε πιάτο και χτυπάτε ελαφρά για να ξεκολλήσει.
- Ραντίζετε με λίγο κρέμα γάλακτος και κάστανα μαρον γλασε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου