ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο λαχανικών

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 900 γρ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια των 2 εκ.
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή Carnaroli)
  • 900 ml ζωμό λαχανικών
  • 4 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στα 3
  • sour cream 142 ml.
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση
  • Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί καλά απο το λάδι.
  • Φροντίζουμε να κρατάμε ζεστό τον ζωμό σε μια κατσαρόλα δίπλα.
  • Παίρνουμε 1 φλ.τσ. απο το ζωμό και τον μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και το ρύζι.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να αρχίσει να απορροφάται ο ζωμός.
  • Προσθέτουμε και άλλο ζωμό στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, περίπου 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την sour cream αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου