¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 900 γρ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια των 2 εκ.
- 250 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή Carnaroli)
- 900 ml ζωμό λαχανικών
- 4 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στα 3
- sour cream 142 ml.
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί καλά απο το λάδι.
- Φροντίζουμε να κρατάμε ζεστό τον ζωμό σε μια κατσαρόλα δίπλα.
- Παίρνουμε 1 φλ.τσ. απο το ζωμό και τον μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και το ρύζι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να αρχίσει να απορροφάται ο ζωμός.
- Προσθέτουμε και άλλο ζωμό στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την sour cream αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου