Μία Χρισουγεννιάτικη συνταγή από την Πορτογαλία
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 1 κιλό μπακαλιάρο ξερό
- 1 κιλό πατάτες
- 1 λάχανο καθαρισμένο
- 12 αβγά βρασμένα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 6 κουτ. γλυκού ξίδι
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ξαλμυρίζουμε από την προηγουμένη τον μπακαλιάρο, βάζοντάς τον σε φρέσκο νερό και μετά στο ψυγείο, αλλάζοντας το νερό όσο πιο συχνά μπορούμε.
- Όταν είναι έτοιμος, τον κόβουμε σε 6 μερίδες.
- Βράζουμε το λάχανο σε χαμηλή φωτιά με αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
- Σουρώνουμε καλά και το κόβουμε σε 6 κομμάτια.
- Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν.
- Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τον μπακαλιάρο, τον σκεπάζουμε με αρκετό νερό και τον αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
- Σβήνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε μέσα στο ζεστό νερό για 30 λεπτά ώστε να είναι μαλακός.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε τηγάνι.
- Μόλις κάψει καλά το λάδι, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξίδι και τον μαϊντανό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
- Για να σερβίρουμε τον μπακαλιάρο, κόβουμε την πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη μοιράζουμε σε 6 πιάτα.
- Τοποθετούμε πάνω στην πατάτα ένα κομμάτι λάχανο και ένα κομμάτι μπακαλιάρο για κάθε άτομο.
- Περιχύνουμε με το ζεστό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου