ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπακαλιάρος Χριστουγεννιάτικος


Μία Χρισουγεννιάτικη συνταγή από την Πορτογαλία


Συνταγή : Κώστας Τσίγκας









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 1 κιλό μπακαλιάρο ξερό
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 λάχανο καθαρισμένο
  • 12 αβγά βρασμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ξαλμυρίζουμε από την προηγουμένη τον μπακαλιάρο, βάζοντάς τον σε φρέσκο νερό και μετά στο ψυγείο, αλλάζοντας το νερό όσο πιο συχνά μπορούμε. 
  • Όταν είναι έτοιμος, τον κόβουμε σε 6 μερίδες. 
  • Βράζουμε το λάχανο σε χαμηλή φωτιά με αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσει αρκετά. 
  • Σουρώνουμε καλά και το κόβουμε σε 6 κομμάτια. 
  • Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν. 
  • Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τον μπακαλιάρο, τον σκεπάζουμε με αρκετό νερό και τον αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου. 
  • Σβήνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε μέσα στο ζεστό νερό για 30 λεπτά ώστε να είναι μαλακός. 
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε τηγάνι. 
  • Μόλις κάψει καλά το λάδι, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξίδι και τον μαϊντανό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου. 
  • Για να σερβίρουμε τον μπακαλιάρο, κόβουμε την πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη μοιράζουμε σε 6 πιάτα. 
  • Τοποθετούμε πάνω στην πατάτα ένα κομμάτι λάχανο και ένα κομμάτι μπακαλιάρο για κάθε άτομο. 
  • Περιχύνουμε με το ζεστό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου