Προετοιμασία : 20 λεπτά
Μαγείρεμα : 2 ώρες & 12 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 στικ σέλερι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 400 γρ. χοιρινό κρέας (όχι πολύ παχύ) κομμένο σαν κιμάς
- 100 ml κρασί κόκκινο
- 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 5-6 φύλλα φασκόμηλο
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 80 γρ. πεκορίνο τριμμένο ή παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ψιλοκόβουμε το κρέας με το μαχαίρι σαν κιμά ή ζητάμε από τον κρεοπώλη (αν είναι γνωστός μας) να το κόψει εκείνος.
- Ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κρέας να τσιγαριστεί και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τα φύλλα του φασκόμηλου, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό).
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
- Σουρώνουμε και σερβίρουμε με τον κιμά και το τριμμένο τυρί.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου