ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με χοιρινό



Ένα εκπληκτικό πιάτο για τους λάτρεις των ζυμαρικών


Προετοιμασία : 20 λεπτά
Μαγείρεμα : 2 ώρες & 12 λεπτά








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 στικ σέλερι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 400 γρ. χοιρινό κρέας (όχι πολύ παχύ) κομμένο σαν κιμάς
  • 100 ml κρασί κόκκινο
  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 5-6 φύλλα φασκόμηλο
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 80 γρ. πεκορίνο τριμμένο ή παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ψιλοκόβουμε το κρέας με το μαχαίρι σαν κιμά ή ζητάμε από τον κρεοπώλη (αν είναι γνωστός μας) να το κόψει εκείνος. 
  • Ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Προσθέτουμε το κρέας να τσιγαριστεί και σβήνουμε με το κρασί. 
  • Αφού εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τα φύλλα του φασκόμηλου, αλάτι και πιπέρι. 
  • Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό). 
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. 
  • Σουρώνουμε και σερβίρουμε με τον κιμά και το τριμμένο τυρί.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου