Μία πρόταση από τον Δημήτρη Ανδρέου για όλη την οικογένεια
Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- ½ κιλό φασολάκια μπαρμπούνια
- 5 σουπιές καθαρισμένες και χοντροκομμένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ κιλό ντομάτες πολύ ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Kαθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες και τα κόβουμε στη μέση.
- Pίχνουμε σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα το λάδι, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις σουπιές, και στο τέλος προσθέτουμε τα φασολάκια.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα.
- Xαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και λίγα λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
Tip:
- Tα καλαμάρια, οι μοσχιοί ή τα θράψαλα δίνουν εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου