ΜΕΝΟΥ

Pages

Κλαμπ σαντουιτς με κρέμα τυριού & μαρμελάδα αγριοκέρασο

Από τον Pastry Chef Θανάση Τσαγκλιώτη

Ημέρα προβολής 04/12/14. 
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για το μπισκότο:
  • 250 γρ. αβγά
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 185 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ασπράδια
  • 25 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. βούτυρο Lurpak

Για την κρέμα τυριού:
  • 250 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 15 γρ. λικέρ irish cream
  • Μαρμελαδα αγριοκέρασο (για το σερβίρισμα)



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το μπισκότο:
  • Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. 
  • Χτυπάμε χωριστά τα αβγά, την ζάχαρη άχνη και την πούδρα αμυγδάλου. 
  • Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα, το αλεύρι, την υπόλοιπη μαρέγκα, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου.
  • Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 8 περίπου λεπτά.

Για τη γέμιση:
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος, το λικέρ, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.
  • Απλώνουμε το μείγμα με την κρέμα τυριού πάνω στο μπισκότο. 
  • Προσθέτουμε την μαρμελάδα αγριοκέρασο και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 4 ώρες. 
  • Έπειτα το κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, σαν σάντουιτς. 
  • Το κόβουμε τριγωνικά και σερβίρουμε.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου