Από τον Pastry Chef Θανάση Τσαγκλιώτη
Ημέρα προβολής 04/12/14.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για το μπισκότο:
Για την κρέμα τυριού:
Για τη γέμιση:
Πηγή - Chef On Air
Ημέρα προβολής 04/12/14.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 250 γρ. αβγά
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 185 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 50 γρ. αλεύρι
- 160 γρ. ασπράδια
- 25 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γρ. βούτυρο Lurpak
Για την κρέμα τυριού:
- 250 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 10 γρ. χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 400 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 15 γρ. λικέρ irish cream
- Μαρμελαδα αγριοκέρασο (για το σερβίρισμα)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το μπισκότο:- Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Χτυπάμε χωριστά τα αβγά, την ζάχαρη άχνη και την πούδρα αμυγδάλου.
- Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα, το αλεύρι, την υπόλοιπη μαρέγκα, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου.
- Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 8 περίπου λεπτά.
Για τη γέμιση:
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος, το λικέρ, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.
- Απλώνουμε το μείγμα με την κρέμα τυριού πάνω στο μπισκότο.
- Προσθέτουμε την μαρμελάδα αγριοκέρασο και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 4 ώρες.
- Έπειτα το κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, σαν σάντουιτς.
- Το κόβουμε τριγωνικά και σερβίρουμε.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου