ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα κούς κούς με γαρίδες και κεφτεδάκια κοτόπουλου


Μία φανταστική σαλάτα  για το μεσημεριανό σας.


Χρόνος Προετοιμασίας : 40'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ 
Για 6 άτομα
  • 500 γρ. πλιγούρι ( ή κους κους)
  • 150 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1000 γρ. γαρίδες
  • 150 γρ. φασόλια βρασμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 170 ml. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 στήθος κοτόπουλο 200 γρ. περίπου
  • 1 αυγό
  • 3 ντομάτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • σχοινόπρασο 1 μάτσο
  • 200 ml. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2000 ml ζωμό κότας
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 12 φύλλα εστραγκόν


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε το κούς κούς σε ένα μπόλ και το μοθσκεύουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά περίπου. 
  • Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βράζουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά σε μια κατσαρόλα με ζωμό λαχανικών ή ψαριού αφού προσθέσουμε και λίγο ξύδι. 
  • Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους και τις καθαρίζουμε.
  • Σωτάρουμε στα 50 ml. λάδι το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. 
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά των λαχανικών. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
  • Βάζουμε στο μίξερ το στήθος του κοτόπουλου και το πολτοποιούμε. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αυγό και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. 
  • Προσθέτουμε το μίγμα των λαχανικών και εστραγκόν και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το ζωμό του κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα να βράσει. Στο μεταξύ πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια απο το μίγμα μας. 
  • Μόλις πάρει βράση ο ζωμός ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. 
  • Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του ζωμού τα βγάζουμε με μια κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
  • Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε το κούς κούς και το ανακατεύουμε με τα ρεβύθια, τα φασόλια, τα κουκουνάρια, τις ντομάτες, τις πιπεριές, το μισό σχοινόπρασο, τα μισά κεφτεδάκια και τις μισές γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες γαρίδες, τα υπόλοιπα κεφτεδάκια και το σχοινόπρασό που έχει μείνει.


Πηγή - cookbox.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου