Από τον Pastry Chef Θανάση Τσαγκλιώτη
Hμέρα προβολής 04/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για ταψί 28 εκ.
- 7 φύλλα κρούστας ΚΑΝΑΚΙ
- 375 γρ. αβγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- ¼ κ.γ. βανιλίνη
- 125 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 375 γρ. καρύδια
- 1 γρ. κανέλλα
- 20 γρ. κακάο
- 1 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- Βούτυρο Lurpak (για επάλειψη)
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
Για το σιρόπι:
- 300 γρ. νερό
- 450 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. γλυκόζη
- Φλούδα από ½ λεμόνι
- Ξύλο κανέλλας
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
- Τρίβουμε στο μούλτι τα καρύδια.
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, στην τρίτη ταχύτητα, τα αβγά και τη ζάχαρη για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί.
- Απλώνουμε 7 φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε με βούτυρο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, το κακάο, τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, την κανέλλα, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο αβγό, ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε τη γέμιση στο ταψί πάνω από τα φύλλα.
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας γύρω από το ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά.
- Αφού ψηθεί, αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και τη σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.
Για το σιρόπι:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλλας.
- Όταν πάρει μία βράση, το αφήνουμε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει σιρόπι.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου