ΜΕΝΟΥ

Pages

Καρυδόπιτα τυλιχτή σε φύλλο κρούστας



Από τον Pastry Chef Θανάση Τσαγκλιώτη

Hμέρα προβολής 04/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για ταψί 28 εκ.
  • 7 φύλλα κρούστας ΚΑΝΑΚΙ
  • 375 γρ. αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. βανιλίνη
  • 125 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 375 γρ. καρύδια
  • 1 γρ. κανέλλα
  • 20 γρ. κακάο
  • 1 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • Βούτυρο Lurpak (για επάλειψη)
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι

Για το σιρόπι:
  • 300 γρ. νερό
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. γλυκόζη
  • Φλούδα από ½ λεμόνι
  • Ξύλο κανέλλας




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
  • Τρίβουμε στο μούλτι τα καρύδια.
  • Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, στην τρίτη ταχύτητα, τα αβγά και τη ζάχαρη για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί.
  • Απλώνουμε 7 φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε με βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, το κακάο, τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, την κανέλλα, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο αβγό, ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε τη γέμιση στο ταψί πάνω από τα φύλλα.
  • Κόβουμε τα φύλλα κρούστας γύρω από το ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά. 
  • Αφού ψηθεί, αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και τη σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.

Για το σιρόπι:
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλλας. 
  • Όταν πάρει μία βράση, το αφήνουμε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει σιρόπι.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου