ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με χαλούμι, σύκο και προσούτο


Μία καταπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια


Συνταγή : Ηλίας Δερμιτζόγλου
Προετοιμασία : 20 λεπτά
Μαγείρεμα : 1 ώρα και 10 λεπτά








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
  • 800 γρ. κρεμμύδια καθαρισμένα & κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. χαλούμι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σύκα ξερά ψιλοκομμένα
  • 6 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι καυτερό
  • 8 φέτες προσούτο για το γαρνίρισμα



~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκατοστών. Στρώνουμε το φύλλο προσεκτικά στη βάση και στα τοιχώματά της. 
  • Τοποθετούμε πάνω στο φύλλο φασόλια ή ρύζι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Παράλληλα, φτιάχνουμε τη γέμιση: 
  • Τσιγαρίζουμε σε ρηχή κατσαρόλα τα κρεμμύδια μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Σβήνουμε με το ξίδι. Βγάζουμε την ψημένη ζύμη από τον φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια ή το ρύζι που χρησιμοποιήσαμε και στρώνουμε τα σύκα, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Απλώνουμε το μείγμα των κρεμμυδιών στην ταρτιέρα, προσθέτοντας το χαλούμι. 
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. 
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να γίνει χλιαρή, γαρνίρουμε με το προσούτο και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου