Συνταγή : Ηλίας Δερμιτζόγλου
Προετοιμασία : 20 λεπτά
Μαγείρεμα : 1 ώρα και 10 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
- 800 γρ. κρεμμύδια καθαρισμένα & κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. χαλούμι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 φύλλο ζύμης κουρού
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 σύκα ξερά ψιλοκομμένα
- 6 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι καυτερό
- 8 φέτες προσούτο για το γαρνίρισμα
~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκατοστών. Στρώνουμε το φύλλο προσεκτικά στη βάση και στα τοιχώματά της.
- Τοποθετούμε πάνω στο φύλλο φασόλια ή ρύζι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Παράλληλα, φτιάχνουμε τη γέμιση:
- Τσιγαρίζουμε σε ρηχή κατσαρόλα τα κρεμμύδια μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το ξίδι. Βγάζουμε την ψημένη ζύμη από τον φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια ή το ρύζι που χρησιμοποιήσαμε και στρώνουμε τα σύκα, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε το μείγμα των κρεμμυδιών στην ταρτιέρα, προσθέτοντας το χαλούμι.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να γίνει χλιαρή, γαρνίρουμε με το προσούτο και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου