Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Μαγείρεμα : 40 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 6 φύλλα κρούστας (αποψυγμένα)
- 4 φιλέτα σολομού κομμένα σε χοντρές μακρόστενες λωρίδες
- 200 γρ. τυρί κατσικίσιο
- 200 γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/4 κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού αλεύρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- ½ φλιτζάνι balsamico
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- 2 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
- μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Μόλις μαραθεί, ρίχνουμε το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε ένα φύλλο πάνω στον πάγκο και κρατάμε τα υπόλοιπα σκεπασμένα. Αλείφουμε με πινέλο το πρώτο φύλλο με λίγη μαργαρίνη.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα, τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο.
- Βάζουμε τα φιλέτα του σολομού στη μία πλευρά του φύλλου, αφήνοντας λίγο χώρο στις άκρες.
- Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και αλατοπιπερώνουμε.
- Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, σφραγίζουμε τις άκρες και το βάζουμε σε ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
- Ενόσω ψήνεται, βράζουμε το balsamico σε κατσαρολάκι μέχρι να μειωθεί στο 1/3.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον δυόσμο.
- Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγη από τη σάλτσα του ξιδιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου