ΜΕΝΟΥ

Pages

Σολομός σε φύλλο με κατσικίσιο τυρί



Καταπληκτική πίτα για όλες τις ώρες


Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Μαγείρεμα : 40 λεπτά







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά  ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 6 φύλλα κρούστας (αποψυγμένα)
  • 4 φιλέτα σολομού κομμένα σε χοντρές μακρόστενες λωρίδες
  • 200 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 200 γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ½ φλιτζάνι balsamico
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα
  • αλάτι, πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 
  • Μόλις μαραθεί, ρίχνουμε το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. 
  • Απλώνουμε ένα φύλλο πάνω στον πάγκο και κρατάμε τα υπόλοιπα σκεπασμένα. Αλείφουμε με πινέλο το πρώτο φύλλο με λίγη μαργαρίνη. 
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα, τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο. 
  • Βάζουμε τα φιλέτα του σολομού στη μία πλευρά του φύλλου, αφήνοντας λίγο χώρο στις άκρες.
  • Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, σφραγίζουμε τις άκρες και το βάζουμε σε ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη. 
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. 
  • Ενόσω ψήνεται, βράζουμε το balsamico σε κατσαρολάκι μέχρι να μειωθεί στο 1/3. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον δυόσμο. 
  • Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγη από τη σάλτσα του ξιδιού.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου