ΜΕΝΟΥ

Pages

Φωλιές από κανταΐφι με χόρτα και ξινομυζήθρα


Μοναδικές φωλιές για ολη την οικογένεια από την Ντίνα Νικολάου
 
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Προετοιμασία : 30΄ 
Ψήσιμο : 25΄




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 μερίδες
  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου, κοπανισμένοι

Για τη γέμιση
  • 3 ματσάκια (300 γρ. περίπου) καυκαλήθρες, πλυμένες, στεγνωμένες και χοντροκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. ξινομυζήθρα ή γιαούρτι ή κατίκι Δομοκού ή φρέσκια μυζήθρα
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), σε ροδέλες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο ταψί, το «ανοίγουμε» με τα χέρια μας, το πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το «βρέχουμε» με το ελαιόλαδο. 
  • Το τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να λαδωθεί καλά και το μοιράζουμε σε 6 ατομικές ταρτιέρες, φροντίζοντας να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. 
  • Αν δεν έχουμε ατομικές ταρτιέρες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά ατομικά πυρίμαχα σκεύη.

Γέμιση : 

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. 
  • Μόλις μαλακώσουν (μετά 2 λεπτά) προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και ανακατεύουμε καλά. 
  • Τις αφήνουμε να μαραθούν για 2 - 3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, τα 2 αυγά και τον άνηθο.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. 
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στις ταρτιέρες πάνω στο κανταΐφι. 
  • Ψήνουμε τα ταρτάκια μέχρι να ροδίσουν (για 25 - 30 λεπτά). 
  • Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. 
  • Τα σερβίρουμε ζεστά

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου