Μοναδικές φωλιές για ολη την οικογένεια από την Ντίνα Νικολάου
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Προετοιμασία : 30΄
Ψήσιμο : 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 μερίδες
- 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου, κοπανισμένοι
Για τη γέμιση
- 3 ματσάκια (300 γρ. περίπου) καυκαλήθρες, πλυμένες, στεγνωμένες και χοντροκομμένες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα
- 500 γρ. ξινομυζήθρα ή γιαούρτι ή κατίκι Δομοκού ή φρέσκια μυζήθρα
- 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), σε ροδέλες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 αυγά βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο ταψί, το «ανοίγουμε» με τα χέρια μας, το πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το «βρέχουμε» με το ελαιόλαδο.
- Το τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να λαδωθεί καλά και το μοιράζουμε σε 6 ατομικές ταρτιέρες, φροντίζοντας να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
- Αν δεν έχουμε ατομικές ταρτιέρες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
Γέμιση :
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.
- Μόλις μαλακώσουν (μετά 2 λεπτά) προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και ανακατεύουμε καλά.
- Τις αφήνουμε να μαραθούν για 2 - 3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, τα 2 αυγά και τον άνηθο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στις ταρτιέρες πάνω στο κανταΐφι.
- Ψήνουμε τα ταρτάκια μέχρι να ροδίσουν (για 25 - 30 λεπτά).
- Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.
- Τα σερβίρουμε ζεστά
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου