ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με σπανάκι, ξινόμηλο και σάλτσα σταφίδας και σαγκουινιού



Μία ελαφριά σαλάτα για το βραδινό σας.

Προετοιμασία : 20'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 μερίδες
Για τη σαλάτα
  • 1 ξινόμηλο, με τη φλούδα του
  • 1 μικρή μαραθόριζα, λεπτοκομμένη στο μαντολίνο
  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα), ζυγισμένο καθαρισμένο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας μαυροκούκι ή απλό σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο
  • χυμός από 1 λεμόνι
Για την σάλτσα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός από σαγκουίνι ή πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες (κορινθιακές)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο, βιολογικό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Σάλτσα
  • Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο χυμό σαγκουινιού ή πορτοκαλιού, για 15 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ τις σταφίδες με το χυμό τους, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε. 
  • Αφήνουμε κατά μέρος.

Σαλάτα
  • Κόβουμε το ξινόμηλο στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα). 
  • Ρίχνουμε τις φέτες μήλου και μαραθόριζας σε ένα μπολ με κρύο νερό και το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσει το μήλο και να παραμείνει τραγανή η μαραθόριζα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και τα 2/3 της σάλτσας που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά. 
  • Απλώνουμε το σπανάκι σε μεγάλη πιατέλα, συμπληρώνουμε με το ξινόμηλο και τη μαραθόριζα, στραγγισμένα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. 
  • Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου