Προετοιμασία : 20'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 μερίδες
Για τη σαλάτα- 1 ξινόμηλο, με τη φλούδα του
- 1 μικρή μαραθόριζα, λεπτοκομμένη στο μαντολίνο
- 500 γρ. φρέσκο σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα), ζυγισμένο καθαρισμένο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 κοφτή κουτ. σούπας μαυροκούκι ή απλό σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός από σαγκουίνι ή πορτοκάλι
- 1 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες (κορινθιακές)
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο, βιολογικό πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Σάλτσα - Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο χυμό σαγκουινιού ή πορτοκαλιού, για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ τις σταφίδες με το χυμό τους, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε.
- Αφήνουμε κατά μέρος.
Σαλάτα
- Κόβουμε το ξινόμηλο στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα).
- Ρίχνουμε τις φέτες μήλου και μαραθόριζας σε ένα μπολ με κρύο νερό και το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσει το μήλο και να παραμείνει τραγανή η μαραθόριζα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και τα 2/3 της σάλτσας που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το σπανάκι σε μεγάλη πιατέλα, συμπληρώνουμε με το ξινόμηλο και τη μαραθόριζα, στραγγισμένα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου