Μία σουπερ πίτσα από την Chef Nόη Ιωαννίδου
Hμέρα προβολής 02/12/14.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 φρέσκια ζύμη για πίτσα ΚΑΝΑΚΙ
- 120 γρ. Fouantre καπνιστό ζαμπόν Ifantis
- 5 μανιτάρια λευκά
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 ντομάτες
- 200 γρ. τυρί Arla Μozzarella
- 100 γρ. τυρί Arla Aυθεντικό Regato
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σάλτσα:- 1 κρεμμύδι
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μελιτζάνα
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας κονκασέ
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 10 φύλλα βασιλικού
- 100 γρ. κέτσαπ
- 50 γρ. μουστάρδα απαλή Kalamata Papadimitriou
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, το καρότο, την μελιτζάνα και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, προσθέτουμε τη ρίγανη, τον βασιλικό, την κέτσαπ τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.
- Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη σάλτσα με το ραβδομπλέντερ.
- Απλώνουμε σε ένα ταψί τη ζύμη της πίτσας μαζί με το χαρτί ψησίματος.
- Βάζουμε από πάνω τη σάλτσα, το καπνιστό ζαμπόν, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, την τριμμένη μοτσαρέλα, το τριμμένο ρεγκάτο, την πιπεριά, και τις ντομάτες κομμένες σε φέτες.
- Ψήνουμε την πίτσα στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου