ΜΕΝΟΥ

Pages

Creme Brûlée γλυκοπατάτας


Μία κλασική συνταγή για ολη την οικογένεια

Χρόνος Προετοιμασίας : 120΄
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
  • 1 γλυκοπατάτα μεγάλη ή 2 μικρές
  • 30 ml. γάλα
  • 480 ml. κρέμα γάλακτος
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 8 αυγά μόνο τους κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 30 ml Βourbon


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί και βάζουμε εκεί την γλυκοπατάτα. 
  • Τρυπάμε την γλυκοπατάτα με ένα πιρούνι σε όλη της την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. 
  • Βγάζουμε απο το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Μόλις κρυώσει αφαιρούμε τη φλούδα της.
  • Κόβουμε την γυλκοπατάτα σε κομμάτια και την βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το γάλα. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να γίνει πουρές.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς. 
  • Ετοιμάζουμε 8 πυρίμαχα μπολάκια τα οποία τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τη μισή ποσότητα της κανονικής ζάχαρης. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Σιγά σιγά προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος που έχουμε ζεστάνει και ανακατεύουμε συνεχώς. 
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. 
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το bourbon, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, 1 φλ.τσ. απο τον πουρέ της γλυκοπατάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. 
  • Περνάμε το μίγμα απο κόσκινο και το μοιράζουμε στα 8 μπολάκια.
  • Προσθέτουμε στο ταψί με τα μπολάκια αρκετό νερό ώστε να τα καλύψει μέχρι τη μέση και ψήνουμε στο φούρνο για 45-55 λεπτά. 
  • Βγάζουμε απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Βγάζουμε τα μπολάκια απο το ψυγείο και πασπαλίζουμε το καθένα με 1,5 κ.γ. ζάχαρη. 
  • Με τη βοήθεια του φλόγιστρου καραμελώνουμε τη ζάχαρη στην επιφάνεια του γλυκού. 
  • Εναλλακτικά βάζουμε τα μπολάκια σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει η ζάχαρη.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου