ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με σάλτσα αβοκάντο


Μία ονειρική πρόταση στο πιάτο σας.


Χρόνος Προετοιμασίας : 50΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 1500 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 10 γρ. σκόνη τζίντζερ
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. κάρυ
  • 240 ml ζωμό κότας
  • 4 αβοκάντο ώριμα
  • 30 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε σε ένα μπόλ τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα του βούτυρου να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα τα κομμάτια απο όλες τις πλευρές τους. 
  • Προσθέτουμε το κάρυ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη. 
  • Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Κόβουμε στη μέση τα 3 αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους φτιάχνοντας με αυτή μπαλίτσες. 
  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο που έχει μείνει και βάζουμε τη σάρκα του σε ένα μπόλ. 
  • Λιώνουμε τη σάρκα με ένα πιρούνι ώστε να γίνει πουρές. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι να λιώσει και να κάψει σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τις μπαλίτσες απο τη σάρκα του αβοκάντο και τις σωτάρουμε ελαφρά μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  • Φροντίζουμε ανα τακτά διαστήματα να ανακινούμε το τηγάνι ώστε να μην κολλήσουν οι μπαλίτσες. Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο απο την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με τις μπαλίτσες του αβοκάντο.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πουρέ του αβοκάντο που φτιάξαμε, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι καγιέν. 
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά της σάλτσας να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. 
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο με αυτή τη σάλτσα και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbox.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου