Χρόνος Προετοιμασίας : 50΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 1500 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 10 γρ. σκόνη τζίντζερ
- 25 γρ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
- 2 κ.γ. κάρυ
- 240 ml ζωμό κότας
- 4 αβοκάντο ώριμα
- 30 ml. κρέμα γάλακτος
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε σε ένα μπόλ τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα του βούτυρου να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα τα κομμάτια απο όλες τις πλευρές τους.
- Προσθέτουμε το κάρυ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Κόβουμε στη μέση τα 3 αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους φτιάχνοντας με αυτή μπαλίτσες.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο που έχει μείνει και βάζουμε τη σάρκα του σε ένα μπόλ.
- Λιώνουμε τη σάρκα με ένα πιρούνι ώστε να γίνει πουρές. Αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι να λιώσει και να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις μπαλίτσες απο τη σάρκα του αβοκάντο και τις σωτάρουμε ελαφρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Φροντίζουμε ανα τακτά διαστήματα να ανακινούμε το τηγάνι ώστε να μην κολλήσουν οι μπαλίτσες. Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο απο την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με τις μπαλίτσες του αβοκάντο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πουρέ του αβοκάντο που φτιάξαμε, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι καγιέν.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά της σάλτσας να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο με αυτή τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου