ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και κεφαλοτύρι

Ένας από τους πιο γνωστούς και καλύτερους γευστικά συνδυασμούς είναι το χοιρινό με τα δαμάσκηνα, εδώ η γεύση ενισχύεται με κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους και μια μοναδική σάλτσα!

Απαιτούμενος χρόνος : 135 λεπτά



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμός)
  • 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γραμμάρια δαμάσκηνα
  • 50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ένας από τους πιο γνωστούς και καλύτερους γευστικά συνδυασμούς είναι το χοιρινό με τα δαμάσκηνα, εδώ η γεύση ενισχύεται με κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους και μια μοναδική σάλτσα!
  • Πλένουμε το κρέας για να καθαρίσει.
  • Στη συνέχεια με ένα κοφτερό και μακρύ μαχαίρι, το ανοίγουμε προσεχτικά στη μέση, ξεκινώντας από το στενό μέρος.
  • Προσέχουμε όσο μπορούμε να μην το σκίσουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Βάζουμε στο μούλτι τα δαμάσκηνα, τα φιστίκια, τη μισή ποσότητα από το κρασί και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Γεμίζουμε το χοιρινό με το μείγμα και το κεφαλοτύρι και όταν τελειώσουμε παίρνουμε ένα ξύλο για σουβλάκι και το κλείνουμε στο άνοιγμα με ζιγκ ζαγκ.
  • Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
  • Προσθέτουμε το λάδι και λίγο νερό απλά για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 60 λεπτά.
  • Στο χρονικό αυτό σημείο το βγάζουμε από το φούρνο, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να ψηθεί άλλη 1 ώρα.
  • Προσέχουμε να μη στεγνώσει και να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου