ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με λουκάνικο και ρύζι


Μία φανταστική συνταγή για το μεσημεριανό σας.

Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 20 λεπτά
Μαγείρεμα : 50 λεπτά








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 1 κοτόπουλο σε 8 κομμάτια
  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πιπεριά καυτερή κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. λουκάνικο πικάντικο σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 150 ml κρασί λευκό
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 400 γρ. ρύζι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε βαθύ τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. 
  • Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι. 
  • Επειτα από 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. 
  • Συνεχίζουμε με το λουκάνικο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. 
  • Ρίχνουμε το κρασί, τον πελτέ, βάζουμε ξανά στο τηγάνι το κοτόπουλο, το θυμάρι, προσθέτουμε τον ζωμό και μόλις πάρει βράση, μαγειρεύουμε για μισή ώρα. 
  • Βάζουμε το ρύζι, μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου