Μία φανταστική συνταγή για το μεσημεριανό σας.
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 20 λεπτά
Μαγείρεμα : 50 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 1 κοτόπουλο σε 8 κομμάτια
- 4 κουτ. σούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 πιπεριά καυτερή κόκκινη ψιλοκομμένη
- 250 γρ. λουκάνικο πικάντικο σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 150 ml κρασί λευκό
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 400 γρ. ρύζι
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε βαθύ τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα.
- Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι.
- Επειτα από 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
- Συνεχίζουμε με το λουκάνικο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε το κρασί, τον πελτέ, βάζουμε ξανά στο τηγάνι το κοτόπουλο, το θυμάρι, προσθέτουμε τον ζωμό και μόλις πάρει βράση, μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
- Βάζουμε το ρύζι, μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου