Από τα ωραιότερα
ορεκτικά για το εορταστικό σας τραπέζι
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Αναμονή : 1 ώρα
Μαγείρεμα : 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 850 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 125 γρ. μοτσαρέλα σε κύβους
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 75 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα με λίγο αλάτι και πιπέρι
- 2 αβγά χτυπημένα
- 130 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ζεσταίνουμε τον ζωμό λαχανικών με την ντομάτα.
- Τσιγαρίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το κρεμμύδι στο λάδι για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για μισό λεπτό ακόμα.
- Βάζουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό με την ντομάτα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να κρυώσει και πλάθουμε 12 μπαλάκια.
- Βάζουμε σε κάθε μπαλάκι από ένα κομμάτι μοτσαρέλα και το κλείνουμε μέσα.
- Αλευρώνουμε κάθε μπαλάκι, το βουτάμε στο αβγό και μετά το περνάμε από τη φρυγανιά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν και μετά τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
- Τα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου