ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρυζοκεφτεδάκια με μοτσαρέλα

Από τα ωραιότερα ορεκτικά για το εορταστικό σας τραπέζι

Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Αναμονή : 1 ώρα
Μαγείρεμα : 25 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 850 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 125 γρ. μοτσαρέλα σε κύβους
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 75 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα με λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 130 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ζεσταίνουμε τον ζωμό λαχανικών με την ντομάτα. 
  • Τσιγαρίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το κρεμμύδι στο λάδι για 5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για μισό λεπτό ακόμα. 
  • Βάζουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό με την ντομάτα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει και πλάθουμε 12 μπαλάκια. 
  • Βάζουμε σε κάθε μπαλάκι από ένα κομμάτι μοτσαρέλα και το κλείνουμε μέσα. 
  • Αλευρώνουμε κάθε μπαλάκι, το βουτάμε στο αβγό και μετά το περνάμε από τη φρυγανιά. 
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν και μετά τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. 
  • Τα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου