ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες στο φούρνο με μανιτάρια και μπέικον



Λαχταριστός συνδυασμός γεύσεων στο γιορτινό τραπέζι


Απαιτούμενος χρόνος : 35 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 πρέζα σαφράν (0,25 του γραμμαρίου)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 113 γραμμάρια ψιλοκομμένο μπέικον
  • 450 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς. 
  • Στη συνέχεια κόβουμε το μπέικον σε λεπτές φέτες μαζί με τα μανιτάρια. 
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε πυρίμαχο σκεύος. 
  • Ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρασί, σαφράν και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, να ροδίσουν.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου