Απαιτούμενος χρόνος : 35 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για 4-6 άτομα
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
- 1 πρέζα σαφράν (0,25 του γραμμαρίου)
- αλάτι, πιπέρι
- 113 γραμμάρια ψιλοκομμένο μπέικον
- 450 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς.
- Στη συνέχεια κόβουμε το μπέικον σε λεπτές φέτες μαζί με τα μανιτάρια.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε πυρίμαχο σκεύος.
- Ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρασί, σαφράν και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, να ροδίσουν.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου